Over Mij

Het advocatenkantoor Oldenburg is opgericht in 2001 en is een kwalitatief hoogstaand strafrechtkantoor. Ieder strafrechtdossier wordt grondig geanalyseerd en gecombineerd met een daadkrachtig optreden tijdens de zitting. Ik sta verdachten bij in heel Nederland en in elke fase van het strafproces, of dat nou voorafgaand aan een politieverhoor is of tijdens een zitting bij de strafrechter. Het belang van de klant staat bij mij altijd voorop. Ik behandel grote en kleine zaken en verleen rechtsbijstand zowel betalende als op toevoegingsbasis. Advocatenkantoor Oldenburg verleent geen rechtsbijstand aan kroongetuigen, informanten en slachtoffers.

Tijdens mijn 10-jarige loopbaan als rechtbankverslaggever vanuit de rechtbanken van Noord-Nederland heb ik zelden zo een gedreven advocate als Mr. Lucy Oldenburg zien verdedigen. Zij voert het dienen van haar cliënt tot in de punten verzorgd uit, en is taalkundig scherp en passend bij welke cliënt ook.
Wat opvalt is haar hartelijke entree, maar ook haar scherpte én taalkundige correctheid naar de rechtbank toe. Ze verstaat mijns inziens als geen ander de kunst de juiste maat te houden als het aankomt op haar verdediging. Deze is met hand en tand. Dat kunnen verdachten die haar steun en vechtlust ervoeren beamen, en niet zonder bewezen succes.
Lucy Oldenburg is niet enkel een opvallende verschijning in de rechtbanken: ze weet met haar charme en haar rustgevende houding haar cliënt een bepaalde rust te bieden, waardoor ze per direct, ook zeker naar de rechtbank toe, warm vertrouwen uitstraalt.
Ze kent duidelijk de valkuilen van haar cliënten, maar weet daar met 'schwung' een prachtige draai aan te geven richting de rechtbank en verliest daarbij haar humor en scherpzinnigheid niet uit het oog. Dit, met altijd het welzijn van haar cliënt vooropgesteld.
Ze is niet voor een kleintje vervaard en staat als een huis voor haar cliënt, daar waar anderen afhaken. Nooit komt ze in haar verdediging naar voren met enkel wat 'jurisprudentie', nee, háár cliënt is bovenal een méns, voor wie een lot een kans kan zijn. Die kans legt ze graag haarfijn aan de rechtbank uit, zodra zij gaat staan.
Gestructureerde pleidooien, een vlijmscherpe verdediging, 'geen speld tussen', verweerschriften als ware kunst, dát is wat opvalt zodra ze spreekt. Ze doorziet in de eerste plaats het streven naar spoedige, praktische in acceptabele oplossing door kritisch en scherp te zijn.
Niemand hoopt ooit een advocaat nodig te hebben. Maar mocht dat zo zijn, dan is Lucy Oldenburg, met stip op één, de eerste die gebeld zou moeten worden.

– Karin-Rixt Smalbil, rechtbankverslaggever.

Praktijkgebieden

Advocatenkantoor Oldenburg behandelt alle soorten strafzaken, maar met name:

  • Levensdelicten | Moord en doodslag
  • Geweldzaken | Zware mishandeling
  • Vermogensdelicten | Diefstal met geweld | Straatroof
  • Zedenzaken
  • Opiumwet
  • Jeugdstrafrecht
  • TBS zaken

MR. LUCY OLDENBURG

Strafrechtadvocaat Lucy Oldenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten nvsa.nl popup:yes.

“Bij alles wat ik doe staat úw belang voorop. U heeft immers recht op de beste verdediging tegenover de machtige overheid. Als verdachte van een strafbaar feit of na een aanhouding door de politie staat u er alleen voor. Mijn taak als advocaat is ervoor te zorgen dat uw rechten worden beschermd en dat u een eerlijk proces krijgt. In de verdediging van uw zaak kan ik het verschil maken. Mijn overtuiging is dat geen enkele verdachte onnodig lang vast mag zitten. En daar zet ik mij voor de volle honderd procent voor in."

Lid Bestuur

Lucy Oldenburg zit in het bestuur van het Psychiatrisch Juridisch Gezelschap.

Doceert aan het Willem Pompe Instituut

Lucy Oldenburg heeft 10 jaar les gegeven aan strafrechtadvocaten in het kader van de Specialisatiecursus Strafrecht bij het Willem Pompe-Instituut te Utrecht.

Gastspreker

Lucy Oldenburg wordt regelmatig gevraagd als gastspreker. Ze was onder meer gastspreker op:

Het symposium Het Volk en de Rechtspraak in de Stadsschouwburg te Amsterdam.
Gastspreker ter gelegenheid van het 10e lustrum der Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam op de Erasmus Universiteit.
Gastspreker op de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag popup:yes.
Interview JFR popup: yes Almanak Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam 2015.
Gastspreker bij het Juridisch Psychiatrisch Gezelschap samen met advocaat-generaal de heer G. de Haas van de Penitentiaire Kamer van het Hof Arnhem.
Gastspreker op een symposium van de Rotery Club in Zaandam popup: yes.

Lucy Oldenburg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

Strafrechten en jeugdstrafrechten.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten ten minste twintig opleidingspunten, waarvan ten minste de helft betrekking heeft op de juridische activiteiten op een voor haar praktijk geregistreerd rechtsgebied te behalen.