Lucy Oldenburg te gast in de podcast Napleiten

“Sorry family and friends, I go to jail again. I did kill someone. Never forget me”, plaatst een ex-tbs'er op 28 december 2020 op Facebook. Niet lang erna belt hij 112 om te vertellen wat hij heeft gedaan. Hij wordt direct opnieuw opgepakt. Maar, wanneer politieagenten de woning van het slachtoffer betreden, vinden ze hem liggend op de grond, met tape om zijn nek. Hij blijkt nog te leven.
Advocaat Lucy Oldenburg stond de ex-tbs’er bij en vertelt in deze aflevering van Napleiten wat er is gebeurd en waarom ze wilde voorkomen dat haar cliënt nóg een keer tbs opgelegd zou krijgen.
De uitspraak in de zaak lees je hier terug: Uitspraken Rechtspraak

bron: BNR

LUCY OLDENBURG IN DWDD OVER MICHAEL P.

Had Michael P., verdachte achter de verdwijning van Anne Faber, tbs moeten krijgen? Strafrechtadvocaat Lucy Oldenburg geeft in De Wereld Draait Door van woensdag 11 oktober 2017 uitleg over tbs in Nederland.

RECHTSZITTING VOOR DE OPLEIDING FORENSISCHE NEUROPSYCHOLOGIE EN NEUROPSYCHIATRIE

Strafrechtadvocaat Lucy Oldenburg in haar rol van "strafpleiter tijdens de rechtszitting" voor de opleiding Forensische Neuropsychologie en Neuropsychiatrie van de Vrije Universiteit op 23 juni 2017.

LUCY OLDENBURG, ADVOCAAT VAN KEITH BAKKER IN PAUW & WITTEMAN

Strafrechtadvocaat Lucy Oldenburg is te gast bij Pauw & Witteman om te reageren op de eis tegen haar cliënt, Verslavingsdeskundige Keith Bakker. De 51-jarige verslavingsgoeroe wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van negen jonge vrouwen.

bron: YouTube

Rechtzitting

KIJKEN IN DE ZIEL STRAFPLEITERS

Nederland telt zo'n 500 strafrechtadvocaten. Zij staan mensen bij die van een misdrijf worden verdacht. Zijn het letterlijk advocaten van kwaaie zaken, gewetenloze graaiers in maatpakken? Of vormen ze juist het broodnodige tegenwicht op de weegschaal van Vrouwe Justitia? Hoe ver gaan topadvocaten in het contact met hun cliënten? Hoe diffuus zijn de rafelranden van het recht? En kun je een spin verdedigen zonder in zijn web verstrikt te raken? Lucy Oldenburg en collega strafrechtadvocaten praten met Coen Verbraak over hun vak en zichzelf.

TBS'ERS ZONDER BEGELEIDING OP STRAAT

Tbs-advocate Lucy Oldenburg stelt misstanden binnen tbs aan de kaak. Ze heeft twee cliënten die, zonder enige vorm van begeleiding en proefverlof vooraf, na jarenlang tbs weer zijn teruggekeerd naar de maatschappij. Volgens Oldenburg is er bij de instanties grote angst is voor het begeleiden van zulke tbs’ers.